Tidlöst

Glasets härstamning från faraonernas tid. Får som betar på ängen. Stickade varma tröjor. Trasmattor som ger hemkänsla. En kimono som får evigt liv till sista tråden och rosen som förs vidare generation efter generation. Tidlös glädje.

Vi vill producera så lokalt som möjligt och även skapa nytt av gammalt med hänsyn till kulturarv och hållbarhetsaspekten. Både nyproducerat och ReDesign* finns i butiken i Burs och som e-handel. Ateljé Glashuset i Burs har verkat sedan 2008. 

Vi är fler hantverkare för att kunna erbjuda ett så varierat utbud som möjligt. Det kommer ständigt nya deltagare och nya produkter.

*ReDesign - uppdatering av gammal produkt, t.ex. ev väst skapad av en omodern kavaj eller en skål från en vinflaska. 

Välkommen att handla både i webshopen och butiken i Burs.

Köpvillkor: Kort eller Swish. Priser inkl. moms. Fraktkostnad tillkommer.

Frakt med PostNord sker en gång i veckan och vi följer Konsumentverkets rekommendationer. Blankett om returer och ångervecka medföljer varje försändelse. 

Mer om konsumentlagen finns här.

Flicka med ballong AB01Ea
BE Liten höna2
EA Rosa trasmatta
Produkter garn o kuddar
Alkacka stickning
A-S larsson stickad filt

Det här är vi i Ateljé Glashuset.

Anna-Stina Larsson/Naturnära från Roma med ljuvligt sticka tröjor, mössor, vantar och mycket mer. Hon stickar i klassiska gotländska, såsom solhjulet och i mönster med egen design. Hennes produkter är välkända på Gotland, och utanför sedan många år tillbaka. Det går att beställa av henne.

Annkristin Bäckström/Ateljé Glashuset i Burs är mångsysslare. Hon har glas, foto, textil samt försäljning av ovanligare sorter av rosor och fruktträd.

Barbro Engström/Thula betong från Visby arbetar enbart i betong för hemmabruk sedan flera år tillbaka. Hon finns även hos Källingknuten i Garde.

Birgitta Dahlqvist/Nylunda Gård i När har skinn och garner från sina egna lamm och alpackor. Gården har hon ärvt av sina föräldrar och hon driver den numera helt ensam. Ni är välkomna att göra ett besök hos henne, och köpa lammkött. Boka möte på 070 306 12 82.

Eva Amlinger Öbergh från Linde väver trasmattor i finstämda färger som passar både torp och herrgårdar.

Här finns en kort intervju om Ateljé Glashuset i Burs. Den handlar om hur det är att vara kontshanverkare och företagare,


Välkommen att titta här: